Seminarii

ZIUA 1:
Mentalități și noțiuni antreprenoriale - proiectul urmărște să promoveze spiritul antreprenorial prin prezentarea noțiunilor ce definesc cadrul antreprenorial, a calităților necesare în acest domeniu și prezentarea, în contextul actual, a avantajelor și dezavantajelor; exemple practice din partea unor invitați speciali.

ZIUA 2:
Cadrul de reglementare al persoanelor juridice și procedurile administrative - aspectele juridice, fiscale, financiare, management și procedurile desfășurate pentru înfiinșarea unei firme.

ZIUA 3:
Dezvoltarea companiei și concurența - în cadrul proiectului, vor fi prezentate tinerilor participanti, metodele și tehnicile folosite în domeniul antreprenorial pentru a avea o afacere profitabilă; exemple teoretice și practice, invitați speciali care vor prezenta din propria experiență situațiile întâlnite și metodele adoptate.

ZIUA 4:
Accesul la finanțare - se vor prezenta viitorilor antreprenori sursele de obținere a fondurilor necesare demarării unei afaceri și modalitățile de accesare.

ZIUA 5:
Studiul de fezabilitate și planul de afacere - două instrumente necesare oricărui antreprenor pentru demararea unei afaceri.